homepage > routes > dag 6

e-mail

dag 6

van Giomici naar Assisi

Vanuit Giomici lopen we naar de dam beneden. Vandaar langs het oude pelgrimshospitaaltje Van Giomici naar Assisi. Looptijd: zes uur. langs de Chiascio naar Valfabbrica, waar we voor ons allen een lunchpakket inkopen. Vandaar volgen we de aanduiding van de Pelgrimstocht Gubbio-Assisi en komen we een paar uur later aan onder de muren van Assisi. Voordat we richting stad lopen, verzamelen we bij het beeld van Padre Pio.

Nadat we de middeleeuwse Porta San Giacomo hebben bereikt, bezoeken we, 600 mtr verder in de crypte van de Basiliek het graf van Franciscus. Hier zingen we en leggen de steen met onze intenties op het graf.

Vervolgens dalen we af naar ons klooster. Nadat we even hebben stilgestaan bij de plek waar Franciscus vlak voor zijn dood afscheid nam van Assisi, nemen we een rustig landweggetje dat door korenvelden en wijngaarden via het station naar Santa Maria degli Angeli slingert. Daar kunnen we, voordat we ons bij het klooster melden, het kapelletje van de Portincula bezoeken en de plek waar Franciscus is overleden.

homepage > routes > dag 6

e-mail