homepage > routes > dag 5

e-mail

dag 5

van Eremo te San Pietro in Vigneto naar Giomici

Vanaf de Eremo RA naar beneden. Het pad houdt op en we komen op een vlakte, een soort rib tussen twee dalen. Daar volgen we het karrenspoor. Van Eremo te San Pietro in Vigneto naar Giomici. Looptijd: vier uur. Tegenover ons zien we op een gegeven moment wat cypressen. R een hoge, L wat lagere met wat sleedoorn ervoor. Daar gaan we op af, RD het gele pad naar beneden. Aan het einde van het pad, waar het wat breder wordt, gaan we RA een duiker of dam over.

We volgen de brede weg door het dal. Aan het einde van het dal lopen vlak langs de Chiascio. Recht voor ons zien we boven het kasteel van Biscina liggen en ervoor een andere kluizenarij, namelijk Eremo di Caprignone. Het water van het stuwmeer komt vlak onder de eremo te staan. Bij een driesprong RD richting een bouwval, waar we naar toe klimmen. Voorbij een ruïne slaan we een pad in, wat eigenlijk verboden is (Vietato Lasceso). Het brede pad blijven we volgen tot aan de dam.

We lopen onder langs de dam en vervolgens, wanneer we aan de andere kant van de rivier zijn, klimmen we RA naar boven tot een boederij. Dat is de boerderij Carrugi, waar we lunchen. Wanneer we Carrugi verlaten, lopen we in oostelijke richting. We steken een breed pad over het bos in en volgen de drie gele stippen tot we bij de burcht komen.

homepage > routes > dag 5

e-mail