homepage > routes > dag 3

e-mail

dag 3

van Bocca Seriola naar Gubbio

Vanaf Bocca Seriola blijven we de de SI volgen; de 4A laten we rechts liggen. Als we bij de 6B komen, stappen we daarop over. De SI en de 6B is een gelijkwaardige splitsing. Wij gaan RA. Recht voor ons ligt een groot boerderijcomplex. Bij de eerstvolgende splitsing gaan we RA. De weg naar Casella del Vasquo (?) laten we links liggen. Na ongeveer anderhalf uur gaan we RA over een brug en vervolgens de eerste mogelijkheid linksaf richting Pietralunga. Onze eerste stop is om half twaalf na een stevige klim. We zijn weliswaar nog niet helemaal boven, maar halftwaalf is halftwaalf.

Van Bocca Seriola naar Gubbio. Looptijd: zes uur. Na een half uur vertrekken we weer. Bij een boerderij op een hoog punt, Rapastello, gaat het grindpad over in een asfaltweggetje. Het pad 6C naar Pieve de Saddi laten we rechts liggen. Bij een splitsing van de weg verlaten we de richting Pietralunga en gaan richting Molina Macaroni en Podernuovo. Bij het eerste huis gaan we RA. De route is aangegeven op de hoek van het huis. Na het eind van de helling blijven we rechtdoor gaan. We blijven op dezelfde hoogte en laten twee wegen die vlak na elkaar naar rechts afdalen ook rechts liggen. Ons pad stijgt weer licht. Na het boogschuttercentrum op een splitsing rechtsaf, 6B. Als we een grote weg bereiken steken we schuin over en lopen licht dalend naar Pietralunga. Na een poosje wordt de route als 3C aangegeven.

Bij een trap aangekomen gaan we even links, dan scherp rechts en klimmen omhoog naar de stad. Rechtdoor naar het plein voor de kerk. Omdat we de tocht van zaterdag naar zaterdag lopen, zullen we een dag van de achtdaagse tocht moeten inhalen. Dat betekent dat we vanuit Pietralunga met de bus naar Gubbio vetrekken, waar we in het klooster van San Secondo overnachten. Gubbio is de moeite waard om wat langer te blijven, wat we 's avonds en een deel van morgenochtend doen.

homepage > routes > dag 3

e-mail