homepage > routes > dag 2

e-mail

dag 2

van Valdimonte naar Bocca Seriola

We gaan de weg in tegenover de kerk. Direct na de eerste boerderij gaan we linksaf een grindpad op. Bij een driesprong met een madonnabeeldje gaan we links. Dalend komen we na twee uur lopen op een asfaltweg (Col Corniolo) en gaan linksaf naar Parnacciano. Van Valdimonte naar Bocca Seriola. Looptijd: zes uur. Net voor een klein kapelletje splits zich de weg. Onderlangs kunnen we door het dorp Castellonchio lopen en komen vervolgens weer op de hoofdweg uit. Even later komen we bij een kerkje, rechts van de weg gelegen. De Pastoor verwacht ons en we kunnen er even rusten.

De pastoor heeft aangeboden ons het kerkje te laten zien. Het interieur is suikerzoet, maar dat neemt niet weg dat het goed is er even te vertoeven. De pastoor heeft enkele vrijwilligers benaderd, die genegen zijn ons een kilometer of zes verder te brengen; dat wil zeggen tot voorbij Parnaciano een klein stukje de S.I. op.

Voorbij Parnacciano volgen we niet de weg erheen, maar slaan linksaf, een grintweg op, aangegeven naar Mercatone. (Bij warm weer flessen vullen bij een boerderij!) Bij de eerste mogelijkheid rechts komen we weer op het aangegeven lange afstandswandelpad uit. Na een lange geleidelijke klim gaan we op een splitsing LA (Bord Communita Montana). We blijven daarna het pad naar beneden volgen. Na ongeveer drie uur lopen zien we vrij onverwachts de Rifugio aan onze linkerhand. Kleine kamers met twee stapelbedden met heel goede matrassen. Prima verzorgd.

homepage > routes > dag 2

e-mail