homepage > routes > dag 1

e-mail

dag 1

van San Sepolcro naar Valdimonte

U loopt San Sepolcro in. Vlak voor de stadsmuur rechtsaf richting Centro/SS Tiberina. Alsmaar RD, via dei Molina. Op een splitsing gaat u RA en volgt de asfalt-sintelweg. Bij het bord Privé gaat u rechtsaf. Boven aan de heuvel kunt u even rusten. Vervolgens komt u op een asfaltweg die u LA op gaat. Na een brug en een kerkhofje gaat u RA. U volgt een pad dat zwaar, maar niet al te moeilijk is. Op een paar plekken is het wellicht beter dat u gezelschap heeft om elkaar even te kunnen helpen. Dat is zeker zo bij nat weer. Boven aan het pad, bij de eerste tekenen van bebouwing gaat u linksaf. U blijft de tekens volgen tot u bij het klooster aankomt.

Van San Sepolcro naar Valdimonte. Looptijd: vijf uur en veertig minuten. Monte Casale is prachtig mooi. U kunt er zo'n anderhalf uur blijven. Tegenover de ingang van het klooster is een bron, waar u vers drinkwater kunt krijgen. Omdat u waarschijnlijk ruim vòòr 12 uur in Monte Casale aankomt is een rondleiding mogelijk. Franciscus kreeg het klooster cadeau van de Monniken van Camaldoli. Hier speelt zich het verhaal van de drie rovers af, alsmede het verhaal van de kolen.

U vervolgt de weg omhoog; even voorbij een geel ontvangstcentrum RA. Route 4 volgen tot net door een hek. Als de route links gaat, gaat u rechtdoor. Vanaf het pad kunt u een aantal ruïnes zien. De eerste met een torenachtig bijgebouw is Casa del Borchio, de volgende is Abbadiaccia. Ook daartussen komen we nog een paar ruïnes tegen. De uitzichten zijn weids en adembenemend. U blijft het pad volgen en komt bij een zwaar betonblok. Daar gaat u RA door wild terrein naar beneden richting asfaltweg, die u een paar honderd meter naar rechts volgt. Aan het eind van de vangrail gaat u scherp linksaf en loopt vrijwel parallel aan de weg terug. Vanaf dat punt is het nog een klein uur naar Valdimonte.

homepage > routes > dag 1

e-mail