homepage > routes

e-mail Ad

In zes dagen

van San Sepolcro naar Assisi

(N.B. Aan deze pagina wordt nog informatie over de route van Florence naar San Sepolcro toegevoegd.)

Deze pelgrimstocht is te Umbrië in Italië. Op deze site worden de routes per dag zeer globaal aangegeven. Gidsen beschiken natuurlijk over detailkaarten en hebben telefoons om van welke locatie dan ook hulp in te roepen aan de hand van een lijst van pronti soccorsi (doktersposten). De tocht gaat soms door ruig en onbewoond gebied; het is dus belangrijk dat men elkaar altijd in het zicht houdt.

UmbriŽ in ItaliŽ

Dag 1: Van San Sepolcro naar Valdimonte
Van San Sepolcro naar Valdimonte. Looptijd: vijf uur en veertig minuten.Voor de lunch loopt u naar het klooster van Monte Casale. De volgende stop is Abbadiaccia halverwege de weg van San Giustino naar Bocca Seriola. En de laatste stop is Cantonniero Monte Giove aan dezelfde weg. Het avondadres is La Scuola di Valdimonte, San Giustino; contactpersoon: Professore Alberto Taddei; geen telefoon.
Dag 2: Van Valdimonte naar Bocca Seriola
Van Valdimonte naar Bocca Seriola. Looptijd: zes uur (autovervoer niet meegerekend).U loopt naar Uselle via een zijweg, links van de weg naar Lama, en stopt in Renzetti. De tweede stop is te Parnacciano. Daarna nog een stop Cima Rogni, aan het einde van de weg Lama-Valurbana, en ten slotte te Monte Fumo, vlakbij de weg Città di Castello naar Bocca Seriola. Het avondadres is Rifugio Bocca Seriola, Cittá di Castello; contactpersoon: Dottore Marco Bani; telefoon: 075 8554392; fax: 075 85557236.Dag 3: Van Bocca Seriola naar Gubbio
Van Bocca Seriola naar Pietralunga, en vandaar met de bus naar Gubbio. Looptijd exclusief autovervoer: zes uur.Deze dag is de eerste rustplaats Cima Prati, in het verlengde van de weg van Città di Castello via Bauca en Badia Montemagiore. Daarna gaat u naar Capuzza aan dezelfde weg, maar vlakbij Montemagiore. Vervolgens naar San Donino, Casanuova en naar het Campo Nazional Tiro con Arco. Het Campo is links van de weg van Pietralunga naar Appechio, Pianello. Het avondadres is Casa di San Secondo dei Canonici Regolari Lateranensi. Via Tifernate 6, 06024 Gubbio; contactpersoon: Padre Don Gualtieri; telefoon: 075 9273869.

Dag 4: Van Gubbio naar Eremo te San Pietro in Vigneto
Van Gubbio naar Eremo te San Pietro in Vigneto. Looptijd: vijf en een half uur.Vanaf Gubbio loopt u naar Ponte d'Assi en vandaar naar Mengara. Het avondadres is Eremo te San Pietro in Vigneto; contactpersoon: Padre Don Basilio; geen telefoon.


Dag 5: Van Eremo naar Giomici
Van Eremo naar Giomici. Looptijd: vier uur.Van Eremo loopt u in anderhalf uur via het dal naar een rustplaats op een heuvel met uitzicht op de stuwdam. Vanaf de rustplaats loopt u via de stuwdam naar de boerderij Carrugi, waar we lunchen. Vandaar gaan we naar het kasteel te Giomici. Het avondadres is Castello Giomici Bello, 06029 Valfabbrica (PG); contactpersonen: Maria Pia en Mario Ballestra-Vagni; telefoon: 0039 75901479/75901268.Dag 6: Van Giomici naar Assisi
Zon boven AssisiVan Giomici loopt u naar de rustplaatsen Valfabbrica, Pieve san Nicole, en het standbeeld van Padre Pio. Het avondadres is het klooster Stuoie in Santa Maria degli Angeli; geen contactpersoon; telefoon: 0039 75.
Ad van den Hoogen

homepage > routes

e-mail Ad